به گزارش مشرق به نقل از پرس تی وی، به نظر می رسد بزرگترین مسئله ای که اکنون نظام بانکی انگلیس را تهدید می کند نحوه واکنش ناظران نظام بانکی بر رفتار بانکهای بزرگ است.
انتشار گزارش تازه بانک مرکزی امریکا سئوالاتی جدید درباره ارتباط بانک مرکزی امریکا و رسوایی بانکی در انگلیس ایجاد کرده است.
بانک بارکلیز اخیرا اعتراف کرده است که بهره کوتاه مدت بانکی موسوم به لایبور را دستکاری کرده است. این بهره که در واقع یک بهره بین المللی وام های کوتاه مدت به شمار می رود در طیف گسترده ای از وام ها از وام مسکن گرفته تا کارت های اعتباری و نیز وام های دانشجویی را شامل می شود.
بانک مرکزی امریکا اعلام کرده است که تیموتی گایتنر رییس وقت بانک مرکزی امریکا در سال دو هزار و هشت به بانک مرکزی انگلیس درباره نشانه های دستکاری در نرخ بهره بانکی لایبور در انگلیس هشدار داده بود. تیموتی گایتنر در حال حاضر وزیر خزانه داری امریکا است.
در گزارشی که بانک مرکزی امریکا به بانک مرکزی انگلیس ارائه کرده آمده است شواهد از دستکاری بهره بانکی لایبور توسط بانک بارکلیز حکایت دارد.
این درحالی است که خود نظام بانکی امریکا نیز در حال حاضر با بحران های عمده ای روبرو است و هر از چند گاهی اخباری درباره رسوایی یا ورشکستگی یکی از بانکهای این کشور منتشر می شود.
بانک جی پی مورگان چیس زیانهای ناشی از شکست استراتژیهای خود را حدود پنج میلیارد و هشتصد میلیون دلار اعلام کرد که تقریبا سه برابر پیش بینی ها است.
جیمی دایمن مدیرعامل جی پی مورگان درگفتگویی تلفنی با این حال ابراز امیدواری کرد که این مشکل اکنون مهار شده است. وی اعلام کرد که جی پی مورگان از این بحران درس عبرت گرفته است و در تلاش برای جبران آن است.
این بانک همچنین از سود پنج میلیارد دلاری خود در نیمه دوم سال جاری میلادی خبر داد.